calable=no" />
payoff
header
U bent hier: nul-op-de-meter wat is het?

Nul-op-de-meter: Wat is het?

Nul-op-de-meter: Wat is het?
In Goede Morgen woon je zonder energierekening of met een hele lage energierekening. Over een jaar genomen wekt elke woning evenveel energie op als er, bij normaal gebruik, wordt verbruikt. Dit noemen we 'nul-op-de-meter'. Zo'n nul-op-de-meterwoning heeft een aantal grote voordelen:
 • Prettig wonen door hoog comfort
  De woning is zo goed geïsoleerd dat er in de winter weinig warmte verloren gaat. Dat voelt behaaglijk. In de zomer is het heerlijk koel. Ook de ventilatie is goed geregeld. Voldoende frisse lucht zonder tocht.

 • Geen maandelijkse energierekening
  De zonnepanelen op het dak leveren voldoende energie voor verwarming, warm water en je stroomverbruik. Nooit meer een energierekening dus. Hoe fijn is dat! Het scheelt je al snel €125,- per maand ten opzichte van een normale nieuwbouwwoning. In vergelijking met een oudere woning zijn de verschillen nog groter.

 • Onafhankelijk
  De elektriciteit die je nodig hebt wek je zelf op. Je bent dus niet afhankelijk van energiereuzen, schaarste of de wereldeconomie. Fijn idee toch?

 • Hogere woningwaarde
  Je woning voldoet nu al aan de eisen van 2030. In de toekomst is je huis dus meer waard dan een normale nieuwbouwwoning of oudere woning. Zo'n nul-op-de-meterwoning wil straks iedereen! Je brengt je geld niet weg naar een energiebedrijf, maar investeert dus in een hogere woningwaarde. Grote kans dat je je woning in de toekomst sneller en tegen een hogere prijs kunt verkopen. 

 • Extra leencapaciteit en rentekorting
  Hypotheekverstrekkers bieden voor een nul-op-de-meterwoning extra leencapaciteit. Vanaf januari 2018 gaat het om een bedrag tot € 25.000,-. Er zijn ook banken die groenhypotheken aanbieden en een aantrekkelijke rentekorting geven. Vraag er eens naar tijdens je hypotheekgesprek. 

 • Natuurlijke energiebronnen
  Je maakt geen gebruik van fossiele brandstoffen (gas), maar van natuurlijke bronnen (zon en warmte). Je hebt dus geen last van de energietransitie! Daarnaast doe je echt iets goeds voor het milieu. Samen werken aan een betere wereld voor onze (klein)kinderen: geeft dat geen goed gevoel?