calable=no" />
payoff
header
U bent hier: nieuws

‘Zoveel vrijheid, dat heb je in de stad niet’

‘Zoveel vrijheid, dat heb je in de stad niet’   ‘Zoveel vrijheid, dat heb je in de stad niet’
10 december 2018

Ze zien het al voor zich. Zondagochtend, de balkondeuren slaan open. Wakker worden met een espresso, genietend van het uitzicht op een groen park. Saskia Kortsmit (49) en Ruud Strunk (64) kozen voor een vrijstaande nul-op-de-meter-woning met ronde erker in Goede Morgen Geerpark. Saskia: “We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe woning dicht bij de stad, maar toch vrij. Aan een nieuwbouwwoning dachten we niet meteen, maar na het zien van deze plannen waren we snel om.”

Lekker centraal
Saskia: “Ik werk voor een farmaceutisch bedrijf in België, Ruud pendelt tot zijn pensioen nog op en neer naar Diemen. We wonen al achttien jaar in Vlijmen en de keuze om hier te blijven is vooral een praktische. Je bent binnen twintig minuten op het centraal station in Den Bosch en we rijden ook zo naar familie van Ruud in Haarlem. En ik, ik ben zo op de snelweg naar België. We zijn ook in Den Bosch gaan kijken voor een nieuwe woning, maar daar heb je veel minder keuze. En als je dan een huis naar je zin vindt, betaal je de hoofdprijs. Hier in Geerpark zijn de prijzen reëel en heb je ook nog eens veel meer vrijheid. De ligging maakt deze woning echt uniek.”

Een groene oase voor de deur
Ruud: “We houden van fietsen, wandelen en golfen. Echte natuurliefhebbers dus. Dat er letterlijk een park voor onze deur ligt, is dan ook een grote plus. Eigenlijk waren we niet op zoek naar een nieuwbouwwoning. Toen we het plan voor dit huis zagen, dachten we al snel: dit is het. Het energiezuinige karakter gaf ons dat extra zetje om ‘ja’ te zeggen. Ook de jarendertigbouwstijl spreekt mij erg aan. De stijl straalt warmte uit, dat zie je niet altijd bij nieuwbouwhuizen. Wat we ook een meerwaarde vinden: de diversiteit aan woningen en bewoners in de wijk. Er zijn patiowoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande huizen zoals dat van ons. Je vindt hier allerlei mensen, van starters tot gepensioneerden. Dat zorgt voor een prettige dynamiek in de wijk.”