calable=no" />
payoff
header
U bent hier: nieuws

Sjors en Danja: 'Je eigen energie opwekken, ideaal’

Sjors en Danja: 'Je eigen energie opwekken, ideaal’ Sjors en Danja: 'Je eigen energie opwekken, ideaal’ Sjors en Danja: 'Je eigen energie opwekken, ideaal’ Sjors en Danja: 'Je eigen energie opwekken, ideaal’
12 mei 2017

Lagere maandlasten, zelf energie opwekken en vooral een eigen plekje in een mooie, groene wijk: daarom kozen Sjors Boom (23) en Danja van Gulick (24) voor een nul-op-de-meterwoning in de wijk Goede Morgen in Geerpark Vlijmen. Het is hun eerste huis samen. “We hebben hier een zee aan ruimte, binnen én buiten. Deze woning past bij ons. Niet alleen nu, maar zeker ook met het oog op de toekomst.”

Zelf energie en warmte opwekken
Sjors: “We wilden heel graag een nieuwbouwwoning. Zo heb je de eerste jaren nauwelijks onderhoudskosten, en je hebt echt een plekje voor jezelf. Ook flink besparen op de energierekening is een belangrijk pluspunt. Met mijn IT-achtergrond vind ik de technische snufjes in huis erg interessant. Natuurlijk maken de warmtepomp en zonnepanelen het huis duurder in aanschaf. Maar dat verdienen we vanaf dag één terug door lagere maandlasten. Je eigen energie en warmte opwekken in plaats van ervoor te betalen: mooi om dat straks zelf te ervaren.”

Bewuste keuze voor groen en duurzaam
Danja: “Nog zo’n voordeel: ons huis heeft geen gasaansluiting. Als aankomend docent biologie vind ik aandacht voor duurzaamheid belangrijk. Energie opwekken uit natuurlijke hulpbronnen, minder uitstoot en niet meer afhankelijk zijn van gas- en energieleveranciers passen daarbij. Dat komt allemaal samen in onze nul-op-de-meterwoning. Ook de groene inrichting van de wijk vinden we een voordeel. Bij ons in de straat komt straks geen enkele auto. Kinderen kunnen dus lekker buitenspelen en zich uitleven op het blotevoetenpad of tussen de fruitbomen. Gelukkig kiezen steeds meer mensen bewust voor duurzaamheid. Net als elektrische auto’s zijn energiezuinige woningen straks heel normaal. Dat maakt onze woning beter verkoopbaar, mochten we ooit gaan verhuizen.”